Foto Ersmarker » Fotoblogg för Foto Ersmarker

FAQ

Varför ska jag anlita en fotograf när jag har en egen kamera? Här är några exempel:

  • Vi har stor erfarenhet och utbildning både inom fotografering samt efterbehandling. Väl genomförd ljussättning och efterbehandling kan verkligen lyfta en bild.
  • Om du har ett barn eller djur som är svårt att fånga på bild kan det underlätta att gå till en fotograf som dels har stor kunskap kring hur man fotograferar ett ovilligt motiv samt att du kan fokusera på barnet/djuret när du inte är gömd bakom kameran.

Jag har köpt digitala bilder. Finns det några restriktioner för vad jag får göra med dem?

Vi har valt att sätta Copyright CC BY-NC-ND 4.0 på bilderna. I princip betyder det att bilder som ni får eller köper av oss får användas fritt för personligt bruk, men ni får inte utge er för att själva ha tagit bilderna eller modifiera bilder och sedan visa dem för andra. t.ex. via sociala media.

Om ni vill dela med er av bilder eller ladda upp dem till social media måste bilden vara signerad.

Varför ska jag beställa förstoringar här när det är billigare att fixa det själv?

  • Vi har många års erfarenhet av att jobba med bilder i tryck och ser till att den bild du beställer har rätt färger och skärpa.
  • Vi arbetar med material som är certifierade för att behålla färg och form i många år framöver.
  • De material vi använder är beprövade och håller en mycket hög kvalitet.

Hur stora förstoringar kan jag göra av de digitala bilder jag köper?

I samband med alla våra fotograferingar finns möjlighet att köpa digitala bilder. Dessa är avsedda för och anpassade till digital betraktning, t.ex. för att du ska kunna titta på bilderna hemma på datorn, på telefonen eller visa upp bilderna på en TV.

Många kunder önskar använda de digitala bilderna för att skapa egna förstoringar. Det är tillåtet att använda de digitala bilder man köper av oss till detta, så länge det är för eget, privat bruk. Vi lämnar dock inga garantier om bilderna används för att skapa egna förstoringar. För att få förstoringar av hög kvalitet rekommenderar vi att man beställer dem direkt av oss då vi har full kontroll på alla steg och kan garantera kvaliteten på resultatet.

Har du frågor kring vilken storlek på förstoringen du kan få från den upplösning vi levererar på de digitala bilderna rekommenderar vi att söka informationen på internet eftersom det är många olika faktorer som påverkar kvaliteten på en förstoring och det slutliga resultatet. Det finns många bra källor, t.ex. här hos Crimson eller B&H.